szerda, október 29, 2014

Görkorcsolya verseny Törökbálinton

A Paroráma SE szervezésében megrendezésre került október 23-án egy újabb síroller verseny, amin görkorcsolyával is indulhattunk. Úgy néz ki, hogy a nemzeti ünnepeinket nyolc keréken fogjuk tölteni már mindig. :) 

Reggel miután autóba ültem szomorúan konstatáltam, hogy ablakot kell törölni. Esik. Csodás. De ahogy közeledtem Törökbálint felé úgy állt el az eső is.
Beneveztem. Utolsóként. 

Majd odamentem az ismerősökhöz, akik közölték, hogy 5 perc múlva rajt és öltözzek. Ajj. Felkaptam a görkorcsolyám és a bukósisakom. Nem volt időm már átöltözni és nem volt időm zoknit sem cserélni. Már láttam a jövőt, miszerint úgy feltöri a görkorcsolya a bokám ott, ahol a nadrág vissza van hajtva, hogy öröm lesz nézni. 

Odasiettem a rajthoz és pár perc múlva el is lőttek minket. :)


Jól ment a gurulás. Élveztem minden centijét. Annyira jó volt a kijelölt pálya, hogy jobbat elképzelni sem tudtam volna: két emelkedő, két lejtő, egyik nagyobb, másik kisebb. Ideális. Élveztem a lesiklást. A harmadik körnél már éreztem felfelé, hogy fogy az energiám, de állt a pálya szélén egy sírolleres fiú edzője, aki szuper instrukciókkal látott el, ami nagyjából a "b@sszad neki keményen" szolidabb megfogalmazása volt, de mondta, hogy menjek lejjebb , hagyjam többet gurulni és ne sajnáljam magam, hanem toljam erősebben, mert majd lefele kipihenem magam. Ugyan lefele nem tudtam kipihenni magam, de jól jött az, hogy leordította a fejem a legkeményebb emelkedő kellős közepén. És még dicsért is. Már értem, hogy miért állnak ott a pálya szélén az edzők, eddig nem értettem, de ott mindenki lazábbra venné, ha nem lenne ott az edző szeme és hangja...

Első helyen értem célba, ami azt hiszem nem feltétlen a teljesítményemtől függ, hanem többnyire a görkorcsolyám ennyivel jobb, mint Dórinak, aki most második helyen ért célba (a budajenői versenyen viszont első lett!). Tehát most nem is igazán az első helynek örülök, hanem annak, hogy javul az időm, amit a futásnak, így egyben Balunak is köszönhetek. Megbeszéltük Dórival, hogy mi valószínűleg nagyon sokat fogjuk még egymást szorongatni versenyeken. Neki sokkal jobb a technikája, mint nekem, így van mit tanulnom tőle. :) Tavasztól szeretnénk majd sokat együtt edzeni, remélem, hogy össze tudjuk majd gyakran hozni... és készülünk részt venni egy 24 órás váltó versenyen is egy 4-es váltóval. De ez még a 2015-ös év titka...


Életemben először megdicsérték a combom és a fenekem, hogy milyen izmos vagyok. Ami szerintem kövér, de legyen inkább nekik igazuk. Igazán jól esett ez a lányoktól! :)

Az első elsőm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése