hétfő, június 11, 2012

Finca Laurel - Babér Birtok

Van itt egy lány, akit az utóbbi itt létünk alatt ismertünk meg és szintén a duna-kanyari lány, így egészen jól kijövünk egymással - bár ő a folyó túlsó oldaláról szemlélte a vizet. Ő Andrea. Itt a szigeten többnyire takarít és házvezetőnőként dolgozik, amiből itt egészen szépen meg lehet élni és nem számít egy negatív munkának - ilyen ez az üdülőterület. Andinak van egy ügyfele, akiknél rendben tarja a birtokot, ami tényleg annak számít már, mert ugyan a ház nem olyan hatalmas, de a földterület, ami körülveszi hatalmas. És rendezett. A tulajdonosok jelenleg vakációznak (milyen furcsán hangzik ez...), így most az egész terület Andi gondos kezeire van bízva: ő felügyeli a házat, ő felügyeli a locsolást és a vízellátást és a kertben is ő tart rendet. Mindehhez pedig hozzátartozik az is, hogy ő szedi le a termést, mert mire visszaérnek a tulajdonosok addigra már úgyis minden leérne, megrohadna. Mindennek apropóján ajánlotta fel Andi, hogy menjünk fel a fincara (=birtokra) és szedjük le a megérett zöldséget, gyümölcsöt. 
Nekem ez hatalmas élmény volt, ugyanis még soha nem szedtem le citromot fáról és itt volt erre lehetőségem, ami a citrom pedig - így kóstolás után - istenien finom. Láttam fán licsit, amit eddig egyetlen egyszer volt alkalmam egyáltalán a konzerven kívül megtekinteni, amikor még nővéremék Budapesten laktak. Szedtünk papaját fáról. Fotóztam gyönyörű virágokat és hintáztam, mint egy kisgyerek.


Szedtünk dinnyét, ami a hangja alapján egészen jónak bizonyult, de belül csak egy sárga tök volt.


Szedtünk egy nagy zacskó epret. Emil nem rajong az eperért, mert - állítólag - emberszarral emberi ürülékkel locsolják Romániában, amibe még sok sok évvel ezelőtt egy osztálytársa avatta be őt, akik epret termesztettetek. Azóta kerüli az epret. Szereti, de nem eszi. Viszont itt csakis  tiszta vizet kap az eper, így bátran és örömmel ette és szedte ő is. Rólam köztudott, hogy eper-rajongó vagyok, még akkor is, ha olykor-olykor piros pöttyös leszek tőle... :)


Egyre inkább érik bennem a gondolat, hogy otthonra kellene nekem egy kis veteményes... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése