csütörtök, május 31, 2012

dr Tóth Csaba - Paleolit orvoslás

Mindig próbáltam rábeszélni a munkatársaimat, hogy a saját problémáikra, mint például a túlsúly, pajzsmirigy és a nem létező koleszterin, a paleolit étrendben keressék a megoldást. Amit én támogatok az összes könyvvel, információval, csak fogjanak hozzá. 
De most elbizonytalanodtam. 
Nem a paleolit étrendben, amit mi Emillel, már több, mint egy éve követük, hanem abban, hogy ez az életmód és szemlélet összeegyeztethető a gyógyszertári munkával. Egyre inkább veszem észre magamon, hogy megvetem a gyógyszereiket kiváltó betegek orvosait, hogy mennyi készítményt írnak fel egy főnek, hogyan halmozzák a gyógyszereket.
Ebből élünk. A gyógyszertárból nem tudok paleolit tanácsadó irodát csinálni. Ha tanácsot kérnek, akkor - természetesen - mindig ajánlom, hogy ne fogyasszon szénhidrátot, hogy kerülje a tejtermékeket... de még ha érdekelné is a betegeket, akkor sem tartják be, hiszen egy kislány mondta mindezt a tára mögött, akinek még szemüvege sincsen, hogy komolyan lehessen venni. Szomorú.
Mindaddig amíg az orvosok halmozzák a gyógyszereket a betegeknek, mindaddig, amíg az orvosi rendelőben több az orvoslátogató, mint a beteg, addig ez nem fog változni. Egyértelmű. 
Nehéz már kint állni és expediálni ez után a könyv után, nehéz tanácsot adni a gyógyszerekkel kapcsolatban, nehéz koleszterinszint csökkentőt választani a hatóanyag felírás után. 

dr Tóth Csaba könyvét mindenkinek ajánlom, aki paleo annak azért, aki nem, akkor azért, hogy végre az legyen, aki cukorbeteg, annak azért, de leginkább az orvosoknak ajánlanám, de ők tudom, hogyha elolvasnák sem tennének semmit. 
A könyv hatására újabb dolgokat iktattam ki az étrendünkből (pl. a zabot és a növényi olajokat), valamint többet fogok vásárolni a hétvégi biopiacokon. :)

Az elsők között lenni nagy kihívás, nehéz feladat. Dr. Tóth Csaba nem kevesebbre vállalkozott, minthogy az egészségügy, a betegellátás rendszerébe a gyógyítás új szemléletmódjával utat törjön.
Úgy tűnhet, magányos harcos ő, ám nem így van. Komoly szövetségeseket tudhat maga mögött, az evolúciós orvoslást, a paleolit gyógyítást és azokat a krónikus betegeket, akik nem hajlandók beletörődni a jelenleg működő gyakorlat alapján megpecsételt sorsukba.
Nekik, a szisztéma kárvallottjainak, a civilizációs betegségekben szenvedőknek és minden, egészséges életmódra vágyó embernek kínál ebben a kötetben egy olyan módszert, a paleolit terápiát és a táplálkozás új lehetőségét, amellyel visszanyerhető vagy megtartható az egészség.
Vallja, hogy betegségeink nagy része táplálkozási szokásaink torzulásából ered. A paleolit orvoslás és étrend csaknem valamennyi betegségben a kiváltó okok megszüntetését jelentheti - ezek közül leginkább a már népbetegségnek számító cukorbetegség kezelésében szerzett tapasztalatairól és eredményeiről számol be részletesen.
Dr. Tóth Csaba gondolkodva gyógyító orvos, munkájában hű marad ahhoz az ősi elvhez, miszerint a beteg java a legfőbb törvény.

Hamarosan újabb receptes bejegyzés is érkezik, mert már megírtam, csak a fotók hiányoznak, de mivel állandóan a patikában vagyok... nehézkes a főzés!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése