hétfő, január 30, 2012

Tengeri halleves


Tegnap vacsorára tengeri hallevest készítettem. Kicsit tanácstalanul fogtam neki, de aztán nagyon belejöttem és a végeredmény mennyei lett. :)

Cél volt, hogy ebben a három hónapban megtanuljak rákot, polipot, halat és kagylót készíteni, mert itt minden csalogatóan friss és mindent haza akarok hozni a jégágyról olyan finom illata van az áruházakban. Meg akartam tanulni, hogy ezek hogyan viselkednek sütés és főzés közben. Hogyan kell őket fűszerezni. Mára már mindent kipróbáltam és az eredmény többnyire sikeres volt/lett - egyedül a polippal vagyok hadilábon...

Valószínűleg senki sem fog nekifogni a blog hatására ilyet készíteni, így nem is fárasztok senkit a recepttel, amit itt találtam többnyire, de egy-két dolgot változtattam rajta. Nekem furcsa volt - lévén, hogy sosem főztem halászlevet sem -, hogy a szemétből készül az alaplé, ami a megpucolt rák kidobandó páncélja, a hal feje, farka, gerince. Azt sem tudtam, hogy mindezt fehérborban kell főzni, de már mindent tudok és meg tudom főzni az eddig általam és Emil által evett legfinomabb hallevest!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése